top of page
Search

Пшеницата - най-мощният, удобен и достъпен начин да доставите хранителни вещества на вашето тяло.

Updated: Aug 12, 2020


био брашна от пшеница
био пшеница ползи

Пшеницата е един от най-добрите храни за подобряване на храносмилането и метаболизма. Пшеницата осигурява всички витамини, минерали, ензими, фибри и специфични хранителни вещества като хлорофил (което е от съществено значение в нашата диета). Това е най-мощният, удобен и достъпен начин за доставяне на достатъчно хранителни вещества в организма ни.

Пшеницата е добър източник на фитоестрогени, чиято спектрална ефективност се разкрива по-пълно в комбинация с други минерали, които са богати - магнезий, манган и селен. Всички зърнени култури, тя е с високо съдържание на фибри, които насърчават храносмилането.

Диетолозите обичат тази добавка, защото тя е пълна със здравословни и хранителни съставки, за които се знае, че са важни за нашето здраве. Естетиците и козметолозите добавят похвали за способността му да укрепва красотата на кожата и забавя процеса на стареене чрез вътрешно почистване и детоксикация. Пшеницата е много полезна за нормалния процес на храносмилане. Това е така, защото растението не е известно със способността си да пречистват дебелото черво и възстановяването на киселинността, което от своя страна предотвратява здравословните проблеми. Растението стимулира производството на червени кръвни клетки и бели кръвни клетки.

Традиционната пекарна е любима сред българите. Както в повечето страни в Европа, така и в нашата отглеждането на пшеница има дълга традиция. Днешният хляб се предлага в огромно разнообразие и с по-висока хранителна стойност от всякога. Брашното като основа за хляб също съществува в най-невероятните форми, текстури, аромати, размери, но с различни добавки.

Ползите от биологичната пшеница са много. Те са по-вкусни и значително по здравословни, нямат вредни добавки, ГМО, антибиотици, пестициди. Тези храни са полезни за околната среда, тъй като производителите подхранват почвата по естествен начин и чрез сеитбо оборот и това се отразява позитивно на самите култури, и на екосистемата ни. Органичните храни са богати на витамин С, магнезий, калций и желязо, антиоксиданти, омега-3 и са в състояние да защитят сърдечните заболявания и развитието на туморни клетки.

#биобрашна #биопшеница #здравословни #храни

9 views0 comments

Recent Posts

See All

Order now: florabioworld@gmail.com Contact us: +359887261220  +359887293177

100% ORGANIC FLOUR MADE IN BULGARIA

Flora_logo_green.jpg
bottom of page